10 July 2010

Esq: Jalan Alternatif Memberi Kesedaran Keagungan Allah SWT

Sepanjang mengikut penggembaraan bersama modul ESQ 165 yang penuh dengan debaran dan bukti kebenaran Al-Quran yang diperlihatkan dengan penuh makna dan segar.

ESQ 165 bagi sesiapa yang pernah mengikuti akan mengakui betapa besar kesannya kepada kesedaran sebagai hamba Allah yang telah lama jauh dari bukti-bukti kebenaran Al-Quran.

ESQ 165 yang merujuk kepada penemuan Dr Ary Ginanjar dengan syarikatnya cukup berbeza dengan modul ESQ dari syarikat motivasi lain yang turut menghasilkan modul ESQ.

Kelainan inilah yang diperlukan kerana ESQ 165 mampu memulihkan kesedaran generasi muda untuk melihat Islam sebagai gaya hidup yang sebenar.

Kenyataan dari Mufti Wilayah Persekutuan yang mengharamkan ESQ 165 adalah satu pilihan yang sukar memandangkan di negara kita masih kekurangan program yang boleh memulihkan kesedaran untuk mentaati agama dan mengagungkan al-Quran.

Apapun, pandangan Mufti Wilayah Persekutuan perlu diambil kira untuk menjadikan pihak Management ESQ 165 akan berhati-hati dalam menguruskan modul yang sedia ada.


Cetusan pendapat oleh: Muhammad bin Abdullah @ Ab Shatar

No comments:

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU