12 October 2012

Tonton Bola Sepak - Kelantan Vs Selangor 2012: Jangan Lupa Utamakan Solat

Salam kepada para pembaca,

Datuk Hamidin Amin, Pengurus Pasukan Selangor
Malam ini - pasti mengamit dan meresahkan peminat bola sepak khususnya anak watan Kelantan dan Selangor. Ya! Pertembungan dua gergasi lama dan gergasi baru sememangnya dinantikan. Secara umumnya pasukan Selangor akan berbangga dengan koleksi kejuaraan Piala Malaysia sebanyak 32 kali berbanding pasukan Kelantan, hanya sekali mengucupnya pada tahun 2010.
Biarlah tersimpan dalam catatan sejarah!
Malam ini kita mahu menyaksikan sebuah perlawanan klasik tanpa bedilan mercun, balingan objek dan provokasi sesama penonton..
Tetapi kepada yang sanggup mengorbankan masa dan wang ringgit untuk ke stadium, jangan lupa solat terlebih dahulu dan memakai pakaian menutup aurat.
Lebih-lebih lagi perempuan,

Kadangkala kita perlu bertanya: Adakah wang yang dihabiskan untuk tujuan memuaskan hati bagi memenuhi hobi tersendiri akan mendapat keredaan Allah SWT. Sebaiknya keutamaan perbelanjaan wang untuk menjadi umat berilmu, membiasakan bersedekah atau rajin ke majlis penyampaian ilmu adalah lebih baik dari ke stadium ataupun seimbangkan keduanya. Hari ini ke stadium, hujung minggu depan pula kita ke kuliah maghrib, forum perdana Islam, ataupun menyertai kumpulan tabligh yang terdekat.

Apapun, malam nanti tepat jam 8.45 malam di kaca tv akan tersiar perlawanan menarik ini. Tak salahnya untuk habiskan sejam dua bagi menyaksikan perlawanan bola (ibu segala perlawanan: kata Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan 2012 -Piala Malaysia-)
Datuk Anuar Musa, seru pemain Kelantan tingkatkan usaha. 


Coretan: Muhd Shatar

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU