03 September 2009

MEMBUKA PINTU REZEKI

MEMBUKA PINTU REZEKI

Dato' Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata:"Setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu (tak kira masih hidup @ telah tiada)" nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu.
Berdasarkan Hadith Nabi : "Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tuanya dalam sehari"
Huraian hadith: jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibu bapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada), Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah). Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah.
Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh-sungguh, tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru-guru kita dan mereka yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar-benar bersungguh).
Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah
Kesimpulannya: Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris. Cuma jangan lupa doakan ibu bapa kita setiap hari. Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita dapat dari Allah (seperti nikmat makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dan sebagainyanya).
InsyaAllah, berusaha dan bertawakal.
Insyallah, rezeki itu bukan kerana ada sijil SPM, (kata Azmil Mustapha).
Mari kita cuba!
Allahhuakhbar.
Insya Allah Allahu Akbar! Saya tidak pernah menyangka-nyangka bahawa dengan meneruskan kalimat ini kepada rakan-rakan dan saudara sekalian. Allah memberikan saya rezeki yang tidak disangka-sangka. Memang tidak sampai 12 jam setelah saya kirimkan pesan itu. Tapi limpahan kurnia-Nya kepada saya sungguh diluar pemikiran saya.
Subhanallah! Alhamdulillah.
Kiriman dari emel:
"Nozinani@lifeisgreat.com.my"
Dihantar: Jumaat, 17 Julai, 2009 2:37:37

AL-QAYYUM, AL-MAJID, AL-WAJID, AL-WAHID, AL-AHAD, AL-SAMAD, AL-KADIR, AL-MALIK , AL - RAHMAN , AL -RAHIM

No comments:

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU