14 October 2013

Boikot Maxis: Hot Tiket Senang-Senang Ditamatkan Pengeluaran Sedangkan Penguna Masih Banyak Baki Panggilan dan SMS

Salam penyatuaan hak pengguna,

Ketika menyemak bagi kredit bagi pengguna Hot Tiket <012> hatiku menjadi sangat sakit hati. Apa tidaknya jumlah panggilan yang boleh digunakan 240 minit atau lebih kurang 2 jam berserta jumlah 947 sms akan dilupuskan jika tidak diperbaharui Hot Tiket yang baru.
SEDANGKAN sudah puas satu pekan Bukit Mertajam aku tanya kat tuan punya kedai telefon bimbit, semua jawapan tidak ada stok kad Hot Tiket. Sungguh jahat permainan kaum kapitalis MAXIS ini. Tak cukup lagi aku pergi ke pekan Kepala Batas, Perai, Sungai Dua, dan bermacam kedai.

Benar, kaum kapitalis ini perlu diajar. Kalaulah semua pengguna kad Hot Tiket sepertiku ini akan menukarkan kepada telco lain seperti Celcom, Digi dan banyak lagi kat pasaran ada baiknya. Tapi kalau aku seorang boikot tiada guna rasanya. Kepada semua pembaca dan para pengguna kad Hot Tiket - baik kita pakat untuk tukar telco Maxis kepada telco lain. Tak kira Digi atau Celcom - esok atau lusa aku akan tukar dari Maxis pengkianat marhean. Cara kapitalis ambik untung dengan mudah. Tamatkan penggunaan Hot Tiket kemudian buka kad baru.


Akhir kata; Tahniah Maxis - anda berjaya menelan bulat-bulat hak kami...

Coretan; Muhd Shatar

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU