03 August 2012

Tepat Setahun Arwah Ahmad Zoon Meninggalkan Kita

Al-Fatihah,

Sidang pembaca, orang yang baik sudah pasti akan dikenang, kerana ingatan sukar dipadamkan. Lantas setiap hari kita cuba menjadi manusia yang lebih baik agar selepas kematian dikenang sebagai orang yang baik. Hampir setahun Cikgu Ahmad Zoon bin Ismail meninggalkan dunia ini dan hari tepat 3 Ogos tarikh kematiannya. Mengapa saya begitu terdorong menulis tentang beliau, tidak lain kerana kebaikan yang diingati menjadikan saya begitu sukar melupakan namanya dalam catatan perjalanan hidup saya.
            Terus-terang hampir 6 tahun bekerja di bawah satu bumbung, kadang kala ditugaskan bersama dalam penyertaan sukan bola sepak ASAT telah meninggalkan impak kenangan yang jarang saya perolehi.Tiada satu katanya menyuntik kemarahan dan rasa tidak puas hati lantas saya telah menjadikan beliau adalah salah satu cikgu yang mesti dicontohi. Selain banyak aspek positif sikapnya telah menyumbang kecemerlangan sekolah. 
Kini guru yang disegani ini tepat setahun berada di alam barzakh namun, bayang susuk tubuhnya seperti ada di persekitaran sekolah. Semoga arwah berada dalam kalangan roh yang beriman dan bertakwa.

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU