14 July 2010

Alangkah Ngerinya Mati Di Tempat Maksiat: Berdoalah Agar Mati Di Tempat Mulia

Salam,

Kematian adalah satu perkara yang cukup ditakuti. Kedatangannya tidak diketahui -
barangkali esok, lusa atau 20 tahun akan datang. Semua milik Allah Yang Maha Mengetahui. Malaikat Izrail hanyalah yang menjalankan tugas - malahan sampai masa dia terpaksa mencabutnya nyawa sendiri.

Rasulullah SAW di saat kematiannya turut merasai penderitaan.
Dari Aisyah r.a katanya:
"Aku melihat Nabi s.a.w semasa Baginda hampir wafat dan disisinya sebuah bijana berisi air, dan Baginda memasukkan tangannya ke dalam bijana itu lalu menyapu mukanya, sesudah itu Baginda berdoa: "Ya Tuhanku! Berilah aku pertolongan terhadap penderitaan-penderitaan maut atau Sakratul maut (yang sedang aku hadapi)". (Aishah r.a)


Bagaimanakah orang yang mati di tempat maksiat bersama dengan pra GRO dalam keadaan mabuk pastinya mendapat azab yang begitu dahysat.
Ramai pekerja di sektor awam, swasta atau perkilangan di kawasan bandar sanggup meluangkan masa waktu rehat pejabat untuk ke rumah urut, karoeka dan pub untuk mencari ketekanan atau melepaskan stress kerjaya. Adakah ini jalan yang benar?
Sanggupkah mati di tempat begini?

Lihat petikan Utusan Malaysia pada 14.07.2010 - Pusat refleksologi tawar urutan bogel
--------------------------------------------------------------------------------
KUALA LUMPUR 13 Julai - Seorang pelanggan lelaki yang sedang diurut dalam keadaan bogel tergamam setelah diserbu sepasukan polis dalam operasi di sebuah pusat urut refleksologi di Taman Sungai Besi di sini malam tadi. Malah, ketika diserbu, tukang urut wanita warga asing yang dilanggan lelaki itu juga dalam keadaan tidak berpakaian. Serbuan dilakukan kira-kira pukul 10.30 malam oleh polis dari Bahagian Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur.

Disediakan oleh: Muhammad bin Abdullah @ Ab Shatar

No comments:

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU