19 July 2009

Kena Bentang@Ajaran Sesat@Blog




Selasa nanti ada pembentangan "Ajaran Sesat" setelah 3 minggu berkursus. Minggu pertama berhempas-pulas mendengar teori-teori Pembestarian Sekolah. Masuk minggu kedua berjam-jam mengadap laptop mempelajari komponen penting TMK seperti powerpoint, movie maker, excel, ulead videostudio dan bermacam lagi.

Tapi yang paling best, waktu pembelajaran membina web. Bab membina web inilah yang aku tunggu. Dulu aku dah ada asas membuat web, sekadar biasa saja, boleh rujuk http://www.pendidikanislam.blogspot.com/ pada awal tahun2005 dulu, tapi bila dah didedahkan secara formal - maka pengetahuan mengenai web aku semakin meluas dan melebar. Ada macam-macam laman web percuma selain Blogspot yang boleh dianggap paling digemari. Web 21 Classes atau 350.com pun ada kelebihannnya. Terpulang kepada sesiapa yang menyenanginya. Aku lebih suka guna blogspot kerana caranya yang lebih tersusun senang nak manage.
Bertuah juga aku dapat menyertai kursus ini - dan aku mengucapkan terima kasih kepada pihak pengurusan SMTSPP kerana mencalonkan namaku untuk berada di sini. Sekurang-kurang aku dapat idea bagaimana nak apply TMK, dan aku memilih untuk menjadikan penggunaan blog sebagai alat bantu mengajar kepada para pelajar di kelasku. Dulu walau aku dah ada web pendidikan islam namun tak terfikir untuk digabungjalinkan dengan para pelajar.
Berbalik kepada sesi pembentangan pada selasa ini - bahan-bahan dah aku buat cuma bahagian RPH dan Templet yang ada sedikit masalah. Rakanku satu kumpulan; Muhammad bin Ismail (seorang guru dari SM Teknik Batu Lancang) ada kebolehan bercakap di depan sewaktu pembentangan projek yang bertajuk Ajaran Sesat ini. Apa pun, jumpa pada selasa ini.


ok,



1 comment:

Mahis said...

slm...kuat ustaz goreng ambo..hangit letong ni

SILA KLIK UNTUK MENGIKUTI TULISAN BLOG INI YANG BERLALU